Contact

+316 - 51126217

Over Johan

Ik ben Johan van Sommeren, oprichter van NHI Equi. Geboren en getogen te Druten (Land van Maas & Waal). Sinds mijn prille jeugd ligt mijn passie al bij de paarden.

Vanaf jonge leeftijd heb ik in de volle breedte kennis mogen maken met de vele facetten die de paardenhouderij en sport ons te bieden heeft. In binnen- en buitenland heb ik op niveau dressuur gereden en gesprongen, dressuur/spring, tuig- paarden en volbloed arabieren getraind. Gucci, Dolly Parton, The Rollingstones hadden onder andere paarden bij ons in training staan. Intussen had ik op Duitse stallen als bereiter mogen werken. In Zweden, bij internationaal top-dressuurruiter Jan Brink, heb ik als stalruiter oa. enkele Grand Prix dressuurpaarden mogen opleiden.

Ik ben in mijn paardensport carrière Nederlands Kampioen Allround geweest, twee keer reserve Nederlands Kampioen Aangespannen, internationaal gesprongen bij de ponies en in mijn studententijd heb in het WK team gezeten.

 

In 1996 behaalde ik mijn ing-titel in de Internationale Agrarische Bedrijfskunde en startte ik het NHI Equi. Ik ontdekte dat er veel vraag was naar hippische kennis in Nederland. Praktisch en gedegen theoretische kennis. Mijn mening is dat je het omgaan met paarden alleen leert door praktijk en theorie te combineren. 

 

Naast NHI Equi geef ik privé-dressuurles van B t/m Grand Prix en scout/koop ik met mijn bedrijf “2M Dressage Horses”  (Two Masters in Dressage Horses) veulens in en fok deze op. Daarna gaan ze voor de (hengsten)keuring, worden ingereden en verkocht. Vaak kopen ook anderen zich bij deze veulens in. Een goede investering. Zo kan men een goed kwalitatief jong paard in handen krijgen welke anders ontzettend duur zou zijn. Ook als paarden (sport)masseur ben ik dagelijks onderweg.

Lange tijd ben ik ook betrokken geweest bij paardensport als dressuurjurylid waar ik ontzettend veel plezier aan beleefde en ben ik de bestuurslid geweest van regio Rivierengebied van het KWPN.

Verder trainde ik samen met Stefano van Zuijlen, het dressuurteam van het steenrijke olie-staatje Qatar.

Ik heb “Passie voor Paarden ” , en ik heb er mijn missie van gemaakt om met mijn passie, ervaring en kennis deze te leren met degene die willen leren. 

Veel plezier op onze website en wie weet, tot ziens!

Met ruiterlijke groet,

Johan van Sommeren