Contact

+316 - 51126217

Mentale training & Wedstrijdplan

Cursuskosten

De kosten voor de cursus inclusief lesmateriaal €945,- 

Startdatum

Neem contact op voor de startdatum.

Certificaat van deelname

Na afronding ontvangt u een certificaat van deelname "Mentale Training & Wedstrijdplan"

Bijscholing

Deze cursus kan als bijscholing worden gevolgd en geeft studiepunten voor de HSN .

De cursus Mentale training & Wedstrijdplan is bedoeld voor iedereen die zich mentaal wil trainen en verbeteren. Een middel hierbij is het opzetten van een wedstrijdplan zodat u beter voorbereid bent op een prestatie. 

Centrale vraag is:

“Hoe kun je jezelf als ruiter mentaal, dus met je hoofd maar ook met je gevoel, in de juiste positie brengen om op het juiste moment goed te kunnen presteren?”

Een grondige mentale training en wedstrijdvoorbereiding zijn van onschatbare waarde in de paardensport, waar prestaties afhangen van de symbiose tussen ruiter en paard. Een solide mentale voorbereiding stelt ruiters in staat om stress te beheersen, zelfvertrouwen op te bouwen en focus te behouden, wat essentieel is voor het leveren van optimale prestaties in zowel training als wedstrijden. Door middel van technieken zoals visualisatie, ademhalingsoefeningen en mentale herhaling kunnen ruiters hun mentale weerbaarheid versterken en zichzelf in de juiste gemoedstoestand brengen voor topprestaties. Bovendien draagt een doelgerichte wedstrijdvoorbereiding bij aan het ontwikkelen van strategieën, het identificeren van zwakke punten en het optimaliseren van prestaties op het cruciale moment, waardoor ruiters het beste uit zichzelf en hun paarden kunnen halen.

De sympathieke drs. Josien van Bommel begeleidt en coacht vele (top)sporters op mentaal vlak. In deze cursus leert ze u technieken om beter voorbereid aan de start te komen.

Mentaal trainen en opzetten wedstrijdplan

Vele topsporters (Anky van Grunsven, Edward Gal en Albert Voorn) zijn ervan overtuigd dat mentale training belangrijk is om succesvol te zijn. Ook zij gingen u voor en maken nog steeds gebruik van diverse van deze technieken.

In deze cursus leert u wat het begrip “mentaal trainen” inhoudt, doelen stellen, aandacht- en concentratietechnieken, ademhalings- en ontspanningstechnieken, persoonlijke voorkeurssystemen, visualiseren, feedback geven, gedachtencontrole, focus.

De cursus bestaat uit 3 avonden van 2,5 uur of 2 zaterdagen (dit is inclusief cursusmap en certificaat).

 

 

Bij minimaal 6 personen kan de opleiding doorgang vinden en sturen wij u de bevestiging van inschrijving.

De kosten voor deze cursus bedraagt €945.

Ja, ik wil mij inschrijven!