Contact

+316 - 51126217

Groom & Paardenverzorg(st)er

Cursuskosten

De kosten voor de opleiding inclusief lesmateriaal €975,- 

Startdatum

10 oktober 2024.

Diploma

Na afronding ontvangt u een diploma "Groom & Paardenverzorg(st)erj"

Bijscholing

Deze cursus kan als bijscholing worden gevolgd en geeft studiepunten voor de HSN .

De opleiding Groom & Paardenverzorg(st)er is een brede opleiding over alles wat komt kijken bij het houden, verzorgen en trainen van paarden. Een prachtig vakgebied dat veel uitdagingen biedt. U zult als groom belangrijk zijn als intermediair tussen paard, ruiter, dierenarts, voedingsdeskundigen.

Voor wie is deze opleiding interessant? Door de combinatie van theorie en praktijk is deze opleiding belangrijk voor wie als groom wil gaan werken, voor paardenliefhebbers en -eigenaren die meer willen leren over hun eigen paard(en), voor mensen die een eigen paard willen aanschaffen of ook als opstap naar een eigen bedrijf.

Men hoeft niet per se een eigen paard te bezitten of te kunnen paardrijden om deel te kunnen nemen aan deze opleiding. Wij zorgen voor de paarden. Enige ervaring is gewenst maar geen vereiste. Wel moet u enige affiniteit met paarden hebben.

De opleiding kan binnen 6 maanden worden voltooid en vindt voornamelijk ‘s avonds en in het weekeinde plaats. Zo kan de cursist(e) de opleiding naast zijn/haar werk of een andere opleiding volgen.

De lessen worden gegeven door gerenommeerde professionals, zoals dr. Mark van den Top (dierenarts en bekend van het blad BIT), Frans Poel (fysiotherapeut, dressuur trainer/ruiter), ir. Monique Staring (TTouch practitioner), ing. Johan van Sommeren (trainer/ruiter/jury) etc.

De opleiding bestaat uit 2 delen:

Deel I: “Paard” (theorie en praktijk) (6 lessen à 2,5 uur) 

De volgende opleidingsonderdelen komen aan bod: anatomie en fysiologie, voedingsleer, EHBO en verbanden, aan -en verkoop, verzorgingsleer, rugaandoeningen en longeren.

De theoretische vakken worden vaak gecombineerd met praktische lessen. U werkt veelal in een kleine groep dus wij kunnen daarom veelal voor u persoonlijk een rooster samengestellen.

Dit deel wordt afgesloten met een theoretisch eindexamen (score minimaal 60 %).

Deel II: “Stage” (minimaal 100 uur)

Stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Tijdens de stage krijgt u de kans om in een team van professionals (werk)ervaring op te doen. Wij kunnen u helpen bij het vinden van een stage adres.

De stage dient minimaal 100 uur te zijn. Hoe u deze uren verdeelt is afhankelijk van u en uw stagebedrijf.

Na afloop van de stage behaalt de cursist(e) het:“Werkervaringscertificaat”

Als beide delen met een voldoende zijn afgesloten, krijgt u het DIPLOMA “GROOM & PAARDENVERZORG(ST)ER”

 

Stage is kosteloos en doet u op eigen risico.

Opleidingskosten deel I

€ 975,- PAARD (dit is incl. lesstof)

€  75,- examenkosten theorie

Stage is kosteloos en doet u op eigen risico

(herexamens zijn gratis)

Indien u nog vragen hebt, kunt u gerust contact met ons opnemen. Het is eventueel ook mogelijk een intakegesprek af te spreken.

Bij minimaal 6 personen kan de opleiding doorgang vinden en sturen wij u de bevestiging van inschrijving met de startdatum toe.

Ja, ik wil mij inschrijven!